REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį, „Allianz arena“ stadione galiausiai paaiškėjo pirmoji Čempionų lygos finalininkė. Vokietijoje rezultatu 2:1 (1:0) laimėjo namie žaidę Miuncheno „Bayern“ futbolininkai, tačiau į finalą dėl išvykoje pelnyto įvarčio žengė Madrido „Atletico“ klubas.

Antradienį, „Allianz arena“ stadione galiausiai paaiškėjo pirmoji Čempionų lygos finalininkė. Vokietijoje rezultatu 2:1 (1:0) laimėjo namie žaidę Miuncheno „Bayern“ futbolininkai, tačiau į finalą dėl išvykoje pelnyto įvarčio žengė Madrido „Atletico“ klubas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pirmųjų rungtynių Madride nedidelę persvarą turėjo „Atletico“ ekipa, namuose šventusi pergalę rezultatu 1:0. Nuo pačios rungtynių pradžios lyderių vaidmens ėmėsi namie žaidę Miuncheno „Bayern“ futbolininkai. Bavarai kūrė vieną progą po kitos ir galiausiai 31-ąją minutę ledus pralaužė Xabi Alonso. „Bayern“ saugas po baudos smūgio nuginklavo varžovų vartininką ir išlygino serijos rezultatą 1:1. Po trijų minučių Miuncheno puolėjas T.Mulleris turėjo idealią progą mušti antrą įvartį, tačiau jo smūgis nuo 11 metrų atžymos buvo atremtas.

REKLAMA

Antrasis kėlinys ir vėl prasidėjo „Bayern“ šturmu, tačiau sėkmingą kontrataką 54-ąją minutę surengę ispanai išlygino rungtynių rezultatą ir dėl išvykoje pelnyto įvarčio „Bayern“ futbolininkams tapo privaloma mušti 2 įvarčius norint prasibrauti į finalą. Pusę darbo šeimininkai atliko 73-ąją min., kai smūgiu galva pasižymėjo lenkas R.Lewandowski. „Bayern“ ekipa po įvarčio pradėjo atakuoti dar iniciatyviau.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant „Bayern“ šturmo „Atletico“ pavyko surengti dar vieną ataką po kurios buvo skirtas 11 m. baudinys į šeimininkų vartus. 84-ąją minutę F.Torresas galėjo padėti galutinį tašką rungtynėse, tačiau Manuelis Neueris ispano baudinį atlaikė ir išlaikė savo komandos šansus patekti į finalą. Per likusias 10 minučių „Bayern“ futbolininkai sukūrė ne vieną pavojingą progą, tačiau puikiai žaidęs „Atletico“ vartininkas J.Oblakas bavarams buvo per kietas riešutėlis.

Miuncheno „Bayern“ 2:1 Madrido „Atletico“, pirmos rungtynės 0:1

Rungtynių eiga:

0‘ Komandų sudėtys: „Bayern“: D.Alaba, J.Martinez, J.Boateng, P.Lahm; X.Alonso, F.Ribery, A.Vidal, T.Muller, D.Costa; R.Lewandowski. „Atletico“: J.Oblak; Filipe Luis, J.Gimenez, D.Godin, Juanfran; Koke, A.Fernandez, Gabi, S.Niguez; A.Griezmann, F.Torres.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

11‘ Miuncheno klubas kamuolį kontroliuoja 67% rungtynių laiko ir stengiasi spausti „Atetico“ futbolininkus, tačiau „matracai“ kaip įprasta gynyboje žaidžia šaltakraujiškai.

17‘ Pavojingą smūgį į vartus atliko „Bayern“ saugas Arturo Vidalis. Čilietis kamuolį siuntė iš maždaug 20 metrų į viršutinį vartų kampą, tačiau Janas Oblakas buvo užsiėmęs puikią poziciją.

20‘ Futbolo dievai šypsosi „Atletico“ ekipai. Lewandowskis iš kelių metrų atliko smūgį į vartus, tačiau pasimaišiusi J.Oblako koją kamuoliui kelią į vartus užkirto.

REKLAMA

31‘ ĮVARTIS! Xabi Alonso sėkmingai realizavo baudos smūgį iš maždaug 20 metrų. Ispanas kamuolį smūgiavo žemai bei stipriai ir kamuoliui atsimušus į „Atletico“ gynėją J.Gimenezą krenta pirmasis rungtynių įvartis.

34‘ JANAS OBLAKAS – Madrido didvyris! J.Gimenezas baudos aikštelėj sužaidė neleistinai ir teisėjas nieko nedelsdmas skyrė 11 metrų baudinį į svečių vartus. Visgi T.Mullerio smūgio kryptį J.Oblakas atspėjo ir apsaugojo vartus nuo antrojo bavarų įvarčio.

45‘ Po pirmojo kėlinio „Bayern“ klubas pirmauja 1:0, tačiau patekimui į sekantį etapą to neužtenka. Žiūrint į statistiką, pirmas kėlinys priklausė Miuncheno ekipai, bavarai kamuolį kontroliavo 73% laiko bei atliko 17 smūgių į vartus.

REKLAMA

54‘ 1:1! Antoine Griezmannas sulaukia nuostabaus Fernando Torreso perdavimo ir išbėgęs vienas prieš „Bayern“ vartų sargą šį nuginkluoja. „Bayern“ norint patekti į sekantį etapą jau reikia mušti 2 įvarčius.

67‘ Miuncheno „Bayern“ sukilo į dar vieną šturmą. Šeimininkai rengia vieną ataką po kitos, tačiau J.Oblakas šiandien žaidžia fenomenaliai.

74‘ Intriga grįžta. R.Lewandowski atsiduria tinkamu metu tinkamoje vietoje ir smūgiu su galva kamuolį siunčia į tuščius vartus. 2:1 „Bayern“ naudai, tačiau šeimininkams dar reikia vieno įvarčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

84‘ Kas šiandiena dedasi „Allianz arenoje“ žino tik patys futbolo dievai. Teisėjas paskyrė antrąjį 11 metrų baudinį šiandien, tačiau šįkart į „Bayern“ vartus. Akistatoje tarp puolėjo ir vartininko ir vėl pranašesnis buvo vartininkas. Rezultatas lieka 2:1.

88‘ „Bayern“ ir toliau neatsitraukia nuo „Atletico“ ekipos vartų. Vokiečiai šiandien jau atliko 32 smūgius į vartus, 12 iš jų skriejo į vartų plotą.

90+5‘ „Bayern“ bandymai pelnyti buvo bevaisiai. „Atletico“ gynėjai bei vartininkas buvo nepralaužiami ir „matracai“ po teisėjo švilpuko triumfuoja.

REKLAMA

Situacija prieš rungtynes:

Garsioji „Bayern“ ekipa prieš pirmąsias pusfinalio rungtynes buvo laikoma poros favoritė, tačiau namuose „Atletico“ su futbolo ekspertais nesutiko. „Matracai“ ketvirtfinalio etape patiesę „Barceloną“, pusfinalio pirmose rungtynėse rezultatu 1:0 nugalėjo Miuncheno ekipa ir dabar būtent ispanai laikomi poros favoritai.

Visgi, Pepo Guardiolos auklėtiniai jau ne kartą įrodė savo kovingumą bei savų sirgalių svarbą. „Bayern“ žaisdamas namuose Čempionų lygoje laimėjo visas 5 rungtynes, pelnė 19 įvarčių, o į savus vartus praleido tik 3. Tuo tarpu „Atletico“ žaidėjų venomis tikrausiai teka ne kraujas, o šaldytas azotas. „Atletico“ per 11 rungtynių praleido tik 5 įvarčius, nepaisant fakto, jog teko žaisti prieš „Barca“, „Benfica“ ir tą patį „Bayern“, o išvykoje nusileista tik „Barcelonai“ rezultatu 2:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų