REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
77
Vilniuje sninga (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Dėl penktadienio naktį gausiai iškritusio sniego elektros neturi 44,2 tūkst. „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) klientų.

77

Dėl penktadienio naktį gausiai iškritusio sniego elektros neturi 44,2 tūkst. „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) klientų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė pranešė, kad 9 val. duomenimis, daugiausiai gedimų užfiksuota Vilniaus ir Utenos regionuose. Vilniaus regione šiuo metu elektros tiekimas sutrikęs 28,1 tūkst. ESO klientų, Utenos regione - 16,1 tūkst. klientų.

REKLAMA

„Gedimus šalina maksimalios ESO pajėgos, suburtos iš bendrovės ir rangovų darbuotojų. Gedimų paieškai taip pat pasitelktas sraigtasparnis. Siekiama kuo greičiau nustatyti gedimų vietas ir atnaujinti elektros energijos tiekimą“, - BNS teigė ESO atstovas spaudai Martynas Burba.

Elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs ir praėjusią savaitę, tuomet dėl stipraus vėjo vienu metu elektros neturėjo 9,5 tūkst. ESO klientų.

REKLAMA
REKLAMA

Kelininkai įspėja, kad dėl penktadienio naktį buvusio ir besitęsiančio snygio ar šlapdribos eismo sąlygas sunkina krituliai ir plikledis.

Vėjas vartė medžius

Ketvirtadienį ir penktadienio rytą dėl gausios šlapdribos neatlaikę šlapio sniego svorio Lietuvoje virto medžiai: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, praėjusią parą ugniagesiai 38 kartus vyko šalinti nuvirtusių medžių, o penktadienį nuo ryto ugniagesiai vyko į dar 12 iškvietimų.

Nuvirtę medžiai prispaudė tris automobilius: Vilniuje medis užvirto ant „Opel Astra“, Vilniaus rajone – ant „Fiat Alhambra“. Kaune nukentėjo „Renault Master“ automobilis, žmonės nesužeisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai praėjusią parą ugniagesiams teko vykti į iškvietimus Vilniaus apskrityje, kur medžiai buvo šalinami 25 kartus. Tauragės, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse buvo po vieną tokį iškvietimą, Alytaus ir Utenos apskrityse – po keturis. Kaune ugniagesiai vyko į du tokius iškvietimus.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, Vilniaus rajone nuvirto 22 medžiai, Šalčininkų rajone – 10 medžių.

Ketvirtadienio naktį rytiniuose Lietuvos rajonuose vyravo gausus sniegas, šlapdriba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų