REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Kėdainių rajone vyras du vaikus įmetė į šulinį (Policijos nuotr.)
8

Šakių rajone moteris trečiadienį į šulinį įmetė savo septynių mėnesių kūdikį.

„Taip, motina įmetė savo kūdikį į šulinį. Galiu tokį faktą patvirtinti“, – portalui tv3.lt patvirtino Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis.

REKLAMA
REKLAMA

M. Akelatis nedetalizavo įvykio aplinkybių, tik informavo, kad ir kūdikis, ir motina yra nuvežti į ligoninę. 

REKLAMA

„Pirminiais duomenimis, motina įmetė vaiką į šulinį ir nubėgo pas kaimyną pasisakyti, ką padarė. Kaimynų dėka vaikas greitai buvo ištrauktas, nes pirmas veiksmas buvo traukti iš šulinio“, – BNS sakė S.Andriušis.

Šulinys nebuvo gilus – apie 80 centimetrų gylio, todėl vaiką pavyko sėkmingai ištraukti, jis bei motina perduoti medikams.

Šakių ligoninės gydytoja Daina Bagdonienė portaluit tv3.lt patvirtino, kad iš šulinio ištrauko ir į ligoninę atvežto kūdikio būklė šiuo metu stabili.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis yra medikų priežiūroje, vaikų ligų skyriuje ir jo būklė yra stabili“, – sakė gydytoja.

Anot D. Bagdonienės, kūdikio motina šiuo metu yra perduoda medikams, jos būklė tai pat yra stabili. Kodėl motina buvo nuvežta į ligoninę, gydytoja neatskleidė.

Vaiko mama policijai buvo žinoma tik dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo prieš kelerius metus.

„Pirminiais duomenimis, ji nelabai adekvati – ar liga kokia, ar kas, sunku pasakyti“, – sakė S.Andriušis.

Šių metų pradžioje panašus įvykis nutiko Saviečių kaime, esantį Kėdainių rajone. 36 metų vyras nužudė du savo mažamečius vaikus – dviejų metų nesulaukusį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seniūnas: paskutiniu metu motina buvo nervinga

Šakių rajono seniūnas Dalius Jasevičius pasakojo pažįstantis jauną motiną, kuri, pirminiais duomenimis, į šulinį įmetė savo kūdikį.

„Mes žinomoje tą mamą, aš ją asmeniškai žinojau nuo seniai. Mokykloje ji nebuvo problematiška mergaitė, mūsų socialiniams darbuotojams atrodė šiek tiek nervinga, bet kažko labai įtartino nebuvo. Vakar buvo pasirodžiusi pas mus, produktus pasiėmė. Paskutiniu metu nervinga buvo“, – apie motiną kalbėjo D. Jasevičius.

REKLAMA

Pasak jo, vaiką bedarbė motina augina viena ir šiuo metu gyvena pas tėvą, o kur yra vaiko tėvas esą nėra aišku. Anot Šakių rajono seniūno, moteris su vaiku nebuvo įtraukti į rizikos šeimų grupę.

„Ji pati alkoholio nevartodavo, tą vaiką, matyt, prižiūrėdavo, tai, žinote, socialinės pašalpos ir tiek“, – kalbėjo D. Jasevičius.

Prokurorai pradėjo tyrimą

Generalinė prokuratūra pranešė, kad gavus pranešimą apie Šakių rajone Papartynų kaime į šulinį įmestą pusės metų kūdikį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti. Ikiteisminį tyrimą organizuos ir jam vadovaus Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai. 1996 m. gimusi vaiko motina sulaikyta.

REKLAMA

Pirminiais ir šiuo metu dar tikrinamais duomenimis, motina teigia pati įmetusi savo septynių mėnesių sūnų į šulinį, po ko ji pati nubėgo pas kaimyną pranešti, ką padarė. Kaimynas nedelsiant nubėgo prie nurodytos vietos, ištraukė vaiką iš šulinio, atgaivino jį ir teikė pirmąją pagalbą iki medikų atvykimo.

Įvykio vietoje dirba skubiai iš Šakių atvykęs Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras bei policijos tyrėjai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų