REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius padavė parlamentarę konservatorę Agnę Bilotaitę į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo.

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius padavė parlamentarę konservatorę Agnę Bilotaitę į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras konservatorę privataus kaltinimo tvarka apskundė dėl kalbų apie jo žento Evaldo Vaitasiaus verslą, iš kurio kilus skandalui jis pasitraukė. Ieškinyje nurodoma, kad A.Bilotaitė paskleidė tikrovės neatitinkančią, ieškovo garbę ir orumą žeminančią informaciją.

REKLAMA

Kaip BNS informavo premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė–Lazdauskienė, skundžiamasi dėl teiginių: „Premjero žentas dovanų gauna akcijų“ ir „...mes matome žento istoriją – mes matome akcijų dovanojimą, aš matau kyšį“.

Konservatorė A.Bilotaitė premjero elgesį vadina nesolidžiu ir sako, jog tokie veiksmai demonstruoja, kad dabartinė Vyriausybė turi problemų dėl galimos korupcijos.

„Premjeras privataus kaltinimo tvarka mane padavė į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo, tai susiję su tuo, kad aš išreiškiau nuomonę, jog ši Vyriausybė korumpuota, pirmiausia tai buvo susiję su žento istorija. Man iki šiol kyla abejonių, nes nėra atsakyti klausimai, kaip tos akcijos buvo įsigytos, už kokius pinigus. Kad ši Vyriausybė korumpuota, pasitvirtina, nes šiandien matome ne vieną įvykį, tiek Druskininkuose, tiek Sveikatos apsaugos ministerijoje. Tai rodo, kad yra problemų ir ne viskas gerai“, – antradienį BNS sakė A.Bilotaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Man atrodo keistokai, kad pats premjeras imasi iniciatyvos privataus kaltinimo tvarka, gina savo garbę ir orumą, man atrodo, kad nelabai solidu premjerui“, – kalbėjo Seimo narė.

Praėjusiais metais opozicija siekė aiškintis, kaip ir kokiomis sąlygomis įmonė „Ministerium“, kurios akcininku buvo E.Vaitasius, laimėjo stambius valstybinius viešinimo paslaugų konkursus. Konservatoriams įtarimų kėlė aplinkybės, kaip premjero žentas įsigijo pusę įmonės akcijų.

 Ministro pirmininko žentas 50 proc. „Ministerium“ akcijų buvo įsigijęs iš likusias įmonės akcijas valdžiusio Manto Krasausko, kuris anksčiau jas įsigijo iš buvusios premjero visuomeninės patarėjos Dalios Kutraitės–Giedraitienės sūnaus Simono Giedraičio. Opozicija klausė, „ar tai nebuvo apsimestinis sandoris, kuris galėtų būti vertinamas kaip atsilyginimas ar dovana ministro pirmininko šeimai“.

Kilus triukšmui E.Vaitasius akcijas pardavė. Tuomet pranešta, kad jos parduotos už tą pačią kainą, už kokią pirktos, tačiau konkreti suma neatskleista.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų