REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mama tris mėnesius nematė savo sūnelio. Po išsiskyrimo su vyru, teismo sprendimu, sūnus turėjo tris mėnesius pagyventi pas tėvą. Pagal tą pačią sutartį, gimdytojas sūnų turėjo nuvežti į Daniją, kur gyvena Rosita, tačiau mama vaiko taip ir neišvydo. Tad mama pati parskubėjo į Lietuvą, vildamasi, kad teisėtai atsiimti sūnų pavyks.

Mama tris mėnesius nematė savo sūnelio. Po išsiskyrimo su vyru, teismo sprendimu, sūnus turėjo tris mėnesius pagyventi pas tėvą. Pagal tą pačią sutartį, gimdytojas sūnų turėjo nuvežti į Daniją, kur gyvena Rosita, tačiau mama vaiko taip ir neišvydo. Tad mama pati parskubėjo į Lietuvą, vildamasi, kad teisėtai atsiimti sūnų pavyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai grįžau į Lietuvą, dar savaitę negalėjau pasiimti vaiko. O jis skambino man, prašė, kad pasiimčiau. Tėtis, išgirdęs, kai pasakiau, kad gerai, rytoj atvažiuoju tavęs paimti, padėjo ragelį. Buvau nuvažiavusi į butą, bet jis man net durų neatidarė, nors buvo namie, girdėjau, kaip priėjo prie akutės“, -pasakoja Rosita.

REKLAMA

Jauna moteris sako, kad su vyru skiriasi jau dvejus metus, ir procesas dar nesibaigė.

„Kai su vyru pasirašėm taikos sutartį liepos mėnesį, tada vaikas laikinai turėjo pagyventi pas tėvą, o po trijų mėnesių jis man turėjo atvežti jį į Daniją, tačiau jis man sūnaus taip ir neatvežė. Vėliau mes su juo kalbėjomės ir jokio kompromiso nesimatė – ar jis leis pasiimti vaiką, pabūti su juo. Jis tiesiog man sakė, kad aš bloga, šiokia ir anokia, o apie vaiką nieko nekalbėjo“, - pasakoja Rosita.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau moteriai, padedant „TV Pagalbai“, visgi pavyko teisėtai atsiimti sūnų, tačiau Rosita su baime laukia galutinio teismo sprendimo, kuriuo paaiškės, kam priklausys sūnaus globa.

Išvažiavo į Daniją

Moteris pasakoja, kad su Žydrūnu – savo sūnaus tėvu – pragyveno devynerius metus. Tačiau gyvenimas ėmė darytis nesaldus – vyras ėmė vartoti narkotikus, mėgdavo alkoholį. Tačiau skyrybų paprašė jis:

„Aš nutariau išvažiuoti į Daniją mėnesiui užsidirbti, nes reikėjo pinigų vaikeliui. Sūnų palikau globoti vyro močiutei – su ja tuomet gerai sutarėme, žinojau, kad palieku jį gerose rankose. Kai grįžau į Lietuvą, Žydrūnas jau gyveno mūsų bute su kita moterimi“, - pasakoja jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rosita prisimena, kad iki skyrybų vyro močiutė su ja buvo labai gera, o po to pradėjo ją juodinti, vadinti alkoholike ir kitais bjauriais žodžiais.

Kaltina melagystėmis ir nesirūpinimu vaiku

Rositos vyro močiutė ir Rositos sūnaus promočiutė Leontina labai išgyvena dėl to, kad gali tekti nesimatyti su proanūkiu.

„Rosita vaiką tėvui metė, paskui kavalierių nulėkė, ten pabuvo, atlėkė vėl į Lietuvą, paskui vėl į Daniją nulėkė, o juk tas tėvas tą vaikutį ant rankų nešiojo. Dabar, kai Rosita be darbo liko, jai vaikas auksinis, ten moka didelius pinigus už vaikus. Visi, kas tik Rositą pažįsta, iš blogos pusės apie ją šneka“, - piktinasi Leontina.

REKLAMA

Ji tikina, kad jos anūkas – Žydrūnas – jau nebevartoja narkotikų ir turi naują gerą žmoną. Rositą ji kaltina melagystėmis, kad ji nesirūpina vaiku ir nedorai gyvena.

„Čia, Lietuvoje, berniukas lekia į darželį, turi užsiėmimą, čia jis laimingas, o ten, Danijoje, gyvena tarp keturių sienų be langų ir neturi, ką valgyti. Mačiau „Facebooke“, kad taip yra. Dar man žmonės sakė, kad ji šoka striptizą, kad tik su bernais laksto“, - tikina Leontina.

Tokios kalbos Rositai pasirodė juokingos.

Tarp Danijos ir Lietuvos

Močiutė nori, kad anūkas gyventų Lietuvoje, kad galėtų su juo matytis. Rosita teigia, kad savo gyvenimą mato tik Danijoje, kur ir pati jau turi naują draugą, su kuriuo gyvena.

REKLAMA

„Niekas nežada sūnaus išsivežti į Daniją ir tėvui jo daugiau niekada nerodyti. Kiekvienas atostogas grįžus mielai duočiau jam pabūti su vaiku. Jis pats irgi gali atvažiuoti pas mus į Daniją ir būti su tuo vaiku. Sūnus myli tėtį, jo pasiilgsta, jie kalbasi, žaidžia kartu – sūnui tėvas svarbus“, - sako Rosita.

„Aš noriu, kad vaikas būtų Lietuvoje, aš irgi noriu jį matyti, jis toks malonus. Mano anūkas nesiekia globos, tik kad gyventų Lietuvoje“, - tikina močiutė.

Tačiau Rosita tą paneigia:

„Žydrūnas nori, kad vaiko globa priklausytų jam“, - sako ji.

Bijo dėl ateities

Nors dabar sūnus gyvena su mama, Rosita baiminasi dėl ateities – ar sūnaus globa atiteks jai.

„Mano vyro advokatas, jo draugas, dirba Trakų teisme. Iki tol visi teikti prašymai buvo atmesti, kol galiausiai pavyko nušalinti teisėją nuo tos bylos. Pirmas ieškinys jau baigėsi, nes pasirašėme taikos sutartį, o dabar vyras dėl globos nustatymo iškėlė naują ieškinį. Nors ir bijau bylą pralaimėti, tikiu, kad taip nebus, nes mane labai palaiko vaiko teisės“, - baigia Rosita, pridurdama, kad neįsivaizduoja savo gyvenimo, jeigu jai to padaryti nepavyktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų