REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Varėniškis, 40 metų Saulius Šimonis daužo galvą į sieną ir graužiasi nagus: jis sako, kad jį apgavo barakuda. Susipažinęs su R.J. (vardas ir pavardė redakcijai žinomas), Saulius pasakoja nupirkęs butą, kurio pusė užrašė jai, tačiau ėmus kartu gyventi, santykiai kardinaliai pasikeitė. Pora išsiskyrė, o pusė buto liko R. Saulius sako, kad jis tebuvo R. plano dalis.

Varėniškis, 40 metų Saulius Šimonis daužo galvą į sieną ir graužiasi nagus: jis sako, kad jį apgavo barakuda. Susipažinęs su R.J. (vardas ir pavardė redakcijai žinomas), Saulius pasakoja nupirkęs butą, kurio pusė užrašė jai, tačiau ėmus kartu gyventi, santykiai kardinaliai pasikeitė. Pora išsiskyrė, o pusė buto liko R. Saulius sako, kad jis tebuvo R. plano dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turėjau šeimą, 17 metų gyvenau, bet jaučiau, kad kažko trūkdavo – gal pagarbos, gal supratingumo. Tada, prieš trejus metu, sutikau šitą žmogų – R., kuri man tiek problemų po to padarė, ir tiesiog išsiskyriau su šeima. Kai vyko skyrybų procesas, R. mane labai palaikydavo. Ji norėjo, kad išsiskirčiau, kad nupirkčiau butą. Taip ir įvyko“, – sako Saulius.

REKLAMA

Vyras pasakoja, kad 2015 metų liepą jis nusipirkęs butą už 8 tūkst. eurų – pinigus gavęs iš buvusios žmonos už butą, kuriame anksčiau gyveno.

„Kaip man nupasakojo R., ji dvylika metų gyveno su vyru ir tas vyras smurtaudavo. Aš jai sakiau – kadangi aš irgi vienas, tai nusiperkam kampelį, susimetam skudurus ir gyvename kartu. Ji sakė man, kad turi pinigėlių baldams, tai aš nupirkau butą. Kai jį nupirkau, žmogus smarkiai pasikeitė: ji pradėjo viską daryti viena, kabinėtis prie manęs. Norėjau sukurti šeimą, gyventi, stengtis, kad būtų miela ir gera gyventi, bet va kas išėjo. R. nebuvo šeimos žmogus“, – pasakoja vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia klaida

Saulius sako, kad didžiausią klaidą padaręs tą, kad užrašęs pusė buto Rimai.

„Ji man sakė, kad duos pinigų remontui ir baldams, bet, kada nupirkau butą, ji jokių pinigų neinvestavo, nupirko tik laminatą ir tapetus, kas jai 200 eurų atsiėjo. Be to, kai mes kartu gyvenome – mažiau nei tris mėnesius – bet daug pinigų aš dėl jos išleidau – ir striukę pirkau, ir kitų daiktų, o ji manimi tik naudojosi“, – sako Saulius.

Pasak vyro, kadangi R. visiškai pasikeitė po to, kai jie ėmė gvyenti naujajame bute, pora išsiskyrė, tačiau Sauliui skaudžiausia dėl to, kad moteris pretenduoja į pusę jo buto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Skauda širdį, kad išsireikalavau tų savo pinigėlių iš buvusios žmonos už butą, o dabar gaunasi, kad R. pretenduoja į tą pusę mano buto, o mes kartu išvis mažiau nei tris mėnesius gyvenom“, – pasakoja Saulius.

Liko ant ledo

Vyras sako, kad dėl R. sugriuvo visas jo gyvenimas – jis nebeturi jokios šeimos, o ir buto viso nebeturi.

„Pirma santuoka nepavyko, bet aš įsimylėjau dar kartą, norėjau kurti, o išėjo taip, kad Rima grįžo pas savo buvusį vyrą, savo vaiko tėvą, o aš likau kaip ant ledo. Dar bandžiau taikytis su buvusia žmona, sakiau, kad pakliuvau į pinkles ir kad bent dėl vaikų galėtume vėl kartu gyventi, bet ji nesutiko. Vienam mano vaikui septyniolika, kitam – šeši, tai mažiuko ypač gaila“, – sako Saulius.

REKLAMA

Vyras sako padavęs skundą į teismą, kuriame būtų įrodyta, kad butą pirko tik jis ir kad būtų panaikinta sutartis, pagal kurią R. priklauso pusė buto.

„Aš pašnekėjau su savo advokate ir man atrodo, kad ji toks žmogus, kuri eina per gyvenimą, taip uždirbinėja pinigus ir taip apgaudinėja žmones. Ji kiek sakius man, tai apie tris-keturis žmones turėjusi gyvenime, ir visi pas ją keisti buvo“, – sako Saulius.

Moteris: jis reikalavo grupinio sekso

R. nenorėjo komentuoti, kaip buvo nupirktas butas – ji sakė, kad vyksta ikiteisminis procesas, ir viską papasakos po to. Taip pat moteris teigė, kad Saulius meluoja.

REKLAMA

„Ką jis sako, yra melas. Čia yra visai kiti dalykai. Pasidomėkite policijoje, apie jo praeitį, kaip jis ką pridaręs, dėl ko jo buvusi žmona kreipėsi į policiją... Viskas prasidėjo nuo kitų dalykų. Aš jo tikrai nesu apgavusi, o jis man tiek sveikatos suvalgė. Jis yra aferistas. (...) Jis degtuko gaili, jis ant tiek skūpus, kad gaili smulkmeniško daikto pirkti. Jis tokią sumą aukos (pusė buto – red.), jūs tikit? Nesąmonė. Yra įrodymai ir faktai, vykstą ikiteisminis procesas“, – kalbėjo moteris.

R. sakė, kad ją Saulius nori apšmeižti, o tikrosios jų išsiskyrimo ir barnių priežastys yra kitokios, nei sako vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Buvo prievartavimas – jis naudojo sekso, psichologinį smurtą prieš vaiką, trikdė vaiko saviraišką. (...) Jis reikalavo grupinio sekso – nesutikau, tai viskas ir prasidėjo nuo to“, – kaltinimus žėrė R.

Moteris neatsakė tiesiai, ar ji prisidėjo finansiškai prie buto pirkimo. Ji tiesiog teigė, kad Saulius ją persekioja.

„Aš galiu irgi paviešinti. Jis grasino su manimi susidoroti, grasino mane pradanginti, jei nepavyks susidoroti psichologiniu būdu. Kokią teisę jis turi privatų asmenį persekioti? Ką, aš padariau nusikaltimą? Kur yra įrodymai?“ -kalbėjo moteris.

REKLAMA

Saulius: nesąmonės

Saulius nurodė, kad visi R. kaltinimai yra nesąmonės. Anot jo, moteris tik siekia jį apšmeižti.

„Nesąmonė, prie ko čia ta lova, ji nusišneka. Baisu. Ji tik pila visokiais brudais mane, kad užpiltų teismais“, – sako jis.

Buvusi jo žmona, sako Saulius, kreipėsi į policiją dėl to, nes skyrybų metu jo mama buvo jai pasakiusi arba atiduoti pinigus už automobilį, už kurį mokėjo Saulius, bet buvo užrašytas jai, arba automobilį. Vėliau, sako Saulius, jie išsiskyrė abipusiu sutarimu, o automobilis liko buvusiai žmonai.

REKLAMA

Besitęsiančių bylų nėra

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyr. specialistė Kristina Janulevičienė nurodė, kad jokių besitęsiančių bylų nei apie Saulių, nei apie R. nėra. Pasak jos, yra tik du skundai – R. ir Sauliaus, kaltinantys vienas kitą – tačiau pareigūnai atsisakė pradėti ikiteisminius tyrimus dėl šių skundų.

„Abiejų asmenų pareiškimai buvo parašyti praėjusių metų lapkričio 17 dieną. Pareigūnai nusprendė, kad nebuvo jokių priežasčių ar veikų, turinčių nusikaltimo požymių, todėl ikiteisminiai tyrimai abiems atvejais nebuvo pradėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris savo skunde prašo pravesti profilaktinį pokalbį su vyriškiu, kad su ja nekonfliktuotų ir gyventų tik savo kambaryje. Be to, skundžiasi vyro grasinimais, o vyriškis sako, kad nori su ja pabendrauti ir gailisi vieną antrąją buto užrašęs jai“, – nurodė K. Janulevičienė.

Pareigūnės teigimu, R. rašytame skunde nekalbama apie seksualinę prievartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų