REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Saulius Skvernelis (nuotr. BFL)

Apie atsistatydinimą neseniai paskelbęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis lieka dirbti. Tai jis pranešė pirmadienį po susitikimo su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi. 

16

Apie atsistatydinimą neseniai paskelbęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis lieka dirbti. Tai jis pranešė pirmadienį po susitikimo su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikrai labai vertinu pasitikėjimą, palaikymą ne tik man kaip asmeniui, bet ir visiems darbams, kuriuos darome vidaus reikalų sistemoje kaip komanda, taip pat - žmonių nuomonę ir palaikymą ir tikrai priimu sprendimą dirbti su ministru pirmininku komandoje tą likusį laiką iki kito rudens“, - sakė S.Skvernelis.

REKLAMA

Tuo metu premjeras A.Butkevičius teigė, kad vidaus reikalų ministras per vadovavimo ministerijai laiką atliko „didžiulius darbus“ ir tai atsispindi ne tik statutinių pareigūnų, bet ir visuomenės išreikštame pasitikėjime.

Jis taip pat sakė esąs patenkintas būsimais vidaus reikalų ministro planais reformuojant vidaus reikalų sistemą.

Ministras pirmininkas taip pat nurodė, jog Vyriausybė kitų metų biudžete ieškos lėšų mažiausią darbo užmokestį gaunančių statutinių pareigūnų algoms pakelti iki 600 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

A.Butkevičius sakė, kad S.Skvernelio atsistatydinimo pareiškimas buvo „skubotas ir padiktuotas emocinės susidariusios situacijos“.

Prezidentę informuos tik trečiadienį

Premjeras nurodė, kad prezidentę Dalią Grybauskaitę apie sprendimą palikti S.Skvernelį dirbti informuos trečiadienį.

„Pastaruoju metu su prezidente nekalbėjau ir tikrai nenoriu vertinti jos pasisakymų. Aš su ja susitiksiu trečiadienį ir aš informuosiu apie mano priimtą sprendimą, nes aš atsakau už kabineto narių darbą“, - sakė A.Butkevičius.

Prezidentė S.Skvernelio sprendimo likti poste nevertina.

„Tai yra ministro apsisprendimas“, - BNS prezidentės poziciją pirmadienį perdavė jos atstovė Skaistė Plaušinytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu S.Skvernelis sakė, kad jo sprendimas įteikti atsistatydinimo pareiškimą neturi „nieko bendro“ su artėjančiais Seimo rinkimais, kurie turėtų vykti kitų metų rudenį.

„Rinkimai man dar neprasidėjo ir neprasidės“, - teigė ministras.

Paklaustas, kaip jam seksis dirbti po apsižodžiavimo su prezidente ir Seimo pirmininke Loreta Graužiniene, S.Skvernelis teigė, jog dirbs „remdamasis Konstitucija ir įstatymais“.

„Aš esu šalininkas griežto įstatymų laikymosi. Yra Konstitucijoje mūsų ir įstatymuose atribotas valdžių pasidalijimo principas“, - pridūrė jis. 

REKLAMA

Praėjusią savaitę grupė parlamentarų kreipėsi į A. Butkevičių su prašymu netenkinti S. Skvernelio atsistatydinimo. Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ inicijuotą kreipimąsi tuomet pasirašė 75 Seimo nariai iš visų - tiek valdančiųjų, tiek opozicinių - frakcijų, taip pat dalis Seimo valdybos narių, parlamentinių komitetų vadovų.

Portalas tv3.lt primena, kad S. Skvernelis trauktis iš Vidaus reikalų ministerijos vadovo posto nutarė, kai sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos tiek dėl prieš kelias savaites įvykusio incidento, kai, įtariama, iš policijos komisariato Vilniuje pabėgo ginkluotas asmuo su automatu, tiek dėl netinkamo valstybės vadovų informavimo apie to asmens paieškos operaciją.

REKLAMA

Po prieš kelias savaites vykusios automatu ginkluoto vyri paieškos operacijos S. Skvernelis taip pat įsivėlė į konfliktą su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene. Ji pareiškė, kad operacijos metu per pokalbį telefonu iš ministro negavo informacijos apie įvykį. Tuo metu S. Skvernelis teigė, kad parlamento pirmininkė jam trukdė dirbti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų