REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Šaudynės JAV

 Kolorado valstijoje penktadienį per ginkluoto užpuoliko ataką ir susišaudymą su policija šeimos planavimo centre „Planned Parenthood“ Kolorado Springse žuvo trys žmonės, sužeisti devyni, pranešė pareigūnai.

6

 Kolorado valstijoje penktadienį per ginkluoto užpuoliko ataką ir susišaudymą su policija šeimos planavimo centre „Planned Parenthood“ Kolorado Springse žuvo trys žmonės, sužeisti devyni, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp žuvusiųjų yra ir Kolorado universiteto Kolorado Springse policijos pareigūnas; kiti du žuvusieji – civiliai; tarp devynių sužeistųjų yra penki policininkai, nurodė policija.

REKLAMA

Vienas teisėsaugos pareigūnas, atsisakęs viešinti savo vardą, nurodė, kad užpuolikas, kurį pavyko suimti, yra 59 metų Robertas Lewisas Dearas (Robertas Liujisas Deras), gyvenęs Šiaurės Karolinoje.

Pareigūnai perspėjo dar nežinantys šio išpuolio motyvų, taip pat nežino, ar užpuolikas yra kaip nors susijęs su „Planned Parenthood“ klinikų tinklu.

„Planned Parenthood“ yra nacionalinis moterų sveikatos priežiūros tinklas, kurio kai kuriose klinikose atliekami abortai, griežtai kritikuojami JAV konservatyviųjų sluoksnių.

REKLAMA
REKLAMA

„Neturime jokios informacijos apie šio asmens mąstyseną, jo sumanymus ar ideologiją“, – sakė policijos leitenantė Catherine Buckley (Ketrin Bakli).

„Planned Parenthood“ pranešime sakoma, kad šiai institucijai nežinomos visos atakos Kolorado Springse aplinkybės arba motyvai, taip pat ar buvo konkrečiai nusitaikyta į pačią organizaciją.

Kelias valandas šautuvo šūviai buvo vienintelis ženklas, kad užpuolikas tebėra pastate, sakė C.Buckley. Pareigūnams galiausiai pavyko su juo susisiekti ir įtikinti pasiduoti, praėjus apie penkioms valandoms nuo išpuolio pradžios, pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dienraščio „The Denver Post“ tinklalapyje paskelbtame vaizdo įraše matomas policijos į gatvę išvedamas aukštas vyras baltais marškinėliais, žvarbų vakarą krentant snaigėms.

Pašalinus betarpišką grėsmę, pareigūnų dėmesys nukrypo į neįvardytus daiktus, kuriuos užpuolikas buvo palikęs prie pastato ir įsinešęs į vidų krepšiuose.

Kolorado universiteto Kolorado Springse policijos departamentas nurodė, kad per šį incidentą žuvo 44 metų pareigūnas Garrettas Swasey (Garetas Svosis), policijoje dirbęs šešerius metus. Jis taip pat buvo miesto šiaurėje įsikūrusios bažnyčios „Hope Chapel“ bendruomenės vadovas.

REKLAMA

G.Swasey ir jo žmona „buvo apdovanoti Dievo tarnų širdimis ir yra aiškus Dievo malonės įrodymas“, sakoma šios bažnyčios tinklalapyje. Sutuoktiniai augino sūnų ir dukrą, pridūrė bažnyčia.

Kol kas nepateikta jokios informacijos apie žuvusius civilius, kai policija nurodė, kad devynių sužeistųjų būklė gera.

Klinikoje pasipylus šūviams, viduje buvę žmonės puolė slėptis. Jennifer Motolinia (Dženifer Motolinia) pasislėpė už stalo ir paskambino savo broliui Joanui (Džoanui), kuris sakė girdėjęs daug šūvių per tą pokalbį.

REKLAMA

„Ji prašė manęs pasirūpinti jos vaikais, nes ją gali nužudyti“, – Joanas Motolinia sakė apie savo seserį, auginančią tris vaikus.

Jis nuskubėjo į kliniką, bet turėjo sustoti prie policijos užtvaros, neleidusios žmonėms priartėti.

„Žmonės tikrai ten šaudė. Girdėjau, kaip kažkas šaudė. Buvo daug šūvių. Ji buvo rami; ji stengėsi pasislėpti nuo tų žmonių“, – aiškino Joanas.

Policija pastato viduje paragino darbuotojus ir pacientes pereiti į antrąjį aukštą, neaiškindami priežasčių, darbuotoja Cynthia Garcia (Sintija Garsija) sakė savo anytai Tinai Garciai (Tinai Garsijai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada Cynthia Garcia (Sintija Garsija) išgirdo šūvius, tik negalėjo nustatyti, iš kur jie sklinda, Tina Garcia pasakojo naujienų agentūrai „The Associated Press“.

Policija apsupo kliniką, netoliese esančias medicinos įstaigas ir prekybos centrą. Pareigūnai liepė visiems ten esantiems žmonėms pasislėpti.

Netoliese veikiančios kirpyklos vedėja Denise Speller (Denis Speler) sakė per trumpesnį negu penkių minučių laikotarpį išgirdusi apie 20 šūvių.

Ji sakė laikraščiui „The Gazette“ mačiusi du policininkus prie banko pastato, netoli nuo „Planned Parenthood“ klinikos.

REKLAMA

Vienas pareigūnas parkrito ant žemės, o kitas priklaupė šalia jo ir mėgino nutempti savo porininką į saugią vietą už patrulių mašinos, nurodė D.Speller. Kitas pareigūnas šūktelėjo jai pasislėpti pastato viduje.

Pastarasis incidentas įvyko maždaug už 9 km nuo gatvės, kurioje vienas vyras Helovino dieną nušovė du žmones, dar vieną sužeidė, o galiausiai žuvo per susišaudymą su policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų