REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vienas Lietuvos bankų lyderių „Swedbank“ siekia, kad gamybą nutraukusiai ir milijoninės paskolos negrąžinančiai keraminių plytelių gamintojai „Dvarčionių keramika“ būtų iškelta bankroto byla.

 Vienas Lietuvos bankų lyderių „Swedbank“ siekia, kad gamybą nutraukusiai ir milijoninės paskolos negrąžinančiai keraminių plytelių gamintojai „Dvarčionių keramika“ būtų iškelta bankroto byla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bankas prašymą dar liepos mėnesį pateikė Vilniaus apygardos teismui, tačiau jo nagrinėjimas sustabdytas, teismui jau antrą kartą iškėlus įmonės restruktūrizavimo bylą. Bankas pastarąjį teismo sprendimą apskundė.

REKLAMA

„Swedbank“ pareiškimas dėl bankroto bylos kėlimo teismui pateiktas, bet civilinė byla dėl bankroto yra sustabdyta, kol bus išspręsta byla dėl naujo „Dvarčionių keramikos“ restruktūrizavimo. Mes ir toliau laikomės pozicijos, kad įmonė yra nemoki ir kad nauja restruktūrizavimo byla yra tik bendrovės bankroto vilkinimas“, - BNS sakė „Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

Vilniaus apygardos teismo duomenimis, „Swedbank“ bankrotą Vilniaus įmonei inicijavo liepos 24 dieną, o liepos 29 dieną „Dvarčionių keramika“ paprašė iškelti naują restruktūrizavimo bylą - ji iškelta rugsėjo 16 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismo atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė BNS patvirtino, kad teismas gavo „Swedbank“ skundą dėl šio sprendimo, tačiau jis dar neperduotas Lietuvos apeliaciniam teismui.

„Šią savaitę baigiasi terminas pateikti atsiliepimus dėl „Swedbank“ skundo“, - sakė ji.

„Swedbank“ visą laiką laikosi pozicijos, kad „Dvarčionių keramika“ neturi potencialo atsigauti.

Įmonė šiemet jau pralaimėjo teisminius ginčus dėl restruktūravimo, nes „Swedbank“ kaip pagrindinis kreditorius nepalaikė ir nepatvirtino restruktūravimo plano. Žlugus pirmam įmonės bandymui restruktūrizuotis, įmonė kaltino teismą, kad jis objektyviai neįvertino pertvarkos plano. Apeliacinis teismas liepą nurodė, kad teisės aktai apskritai nenumato galimybės atlikti tokius vertinimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar įmonė teismus bando įtikinti, kad atsigaus, kai iš banko prisiteis neva jai padarytą milijoninę žalą - iš viso apie 13,3 mln. eurų. Ji prieš kelerius metus sustabdė banko suteiktos beveik 6 mln. eurų paskolos grąžinimą ir teismuose kaltino „Swedbank“, neva jo atstovai perėmė įmonės valdymą.

„Dvarčionių keramika“ dėl mažėjančios paklausos 2009 metų sausį sustabdė „Nasseti“ gamybos liniją, o 2013-aisiais - kitą gamybos įrangą ir nuo to laiko produkcijos negamino.

Įmonė Vilniuje nuomojasi 10,1 hektaro žemės plotą, sutarties galiojimas baigiasi 2097 metais.

92,93 proc. „Dvarčionių keramikos“ akcijų priklauso „Misotai“, kurią netiesiogiai kontroliuoja buvęs ilgametis „ Dvarčionių keramikos“ vadovas Juozas Raišelis.

„Dvarčionių keramikos“ akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų