REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 JAV gynybos sekretorius Ashtonas Carteris antradienį pareiškė, kad Pentagonas „giliai apgailestauja“ dėl 22 žmonių žūties per Jungtinių Valstijų aviacijos smūgį, kurio taikiniu tapo viena ligoninė Afganistano šiauriniame Kundūzo mieste.

REKLAMA
REKLAMA

A.Carteris šiuos komentarus išsakė, kai jo vyriausiasis generolas Afganistane Johnas Campbellas pripažino, kad tas incidentas buvo klaida.

REKLAMA

„Gynybos departamentas giliai apgailestauja dėl nekaltų (žmonių) gyvybių netekties per tą tragišką įvykį“, – sakoma A.Carterio pranešime, paskelbtame per jo vizitą Romoje, tęsiant penkių dienų kelionę po Europą.

„Tyrimas, kaip tai galėjo nutikti, tęsiamas, o mes visiškai palaikome NATO ir Afganistano lygiagrečius tyrimus“, – pridūrė jis.

Labdaringa medicinos organizacija „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF), kuri vadovavo tos atakos taikiniu tapusiais ligoninei, pareiškė, kad tas incidentas yra karo nusikaltimas ir pasitraukė iš Kundūzo.

„JAV kariuomenė per mūsų operacijas labiausiai rūpinasi, kad būtų išvengta nekaltų žmonių žūties, o kai padarome klaidų, mes jas pripažįstame. Būtent tai darome dabar“, – pabrėžė A.Carteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų