REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Vokietijoje praūžė antiislamistų protestas prieš pabėgėlius (nuotr. SCANPIX)

Tūkstančiai antiislamiškų pažiūrų protestuotojų pirmadienį liejo įtūžį ant kanclerės Angelos Merkel už tai, kad ji atvėrė šalies duris pabėgėliams, ir kaltino ją „tėvynės išdavimu“ bei „nusikaltimais vokiečių tautai“.

8

Tūkstančiai antiislamiškų pažiūrų protestuotojų pirmadienį liejo įtūžį ant kanclerės Angelos Merkel už tai, kad ji atvėrė šalies duris pabėgėliams, ir kaltino ją „tėvynės išdavimu“ bei „nusikaltimais vokiečių tautai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į didžiausią Europos ekonomiką šiais metais, kaip prognozuojama, turėtų atvykti maždaug milijonas nuo karo ir skurdo bėgančių žmonių, ir dėl to didžiulį nepasitenkinimą reiškia įvairios prieš užsieniečius nusistačiusios grupės, ypač aniislamiško ir antiimigracinio judėjimo „Europiečiai patriotai prieš Vakarų islamizaciją“ (PEGIDA) nariai.

REKLAMA

„Angela Merkel kalta, ji vykdo vokiečių tautos etnocidą“, - skelbė vienas plakatas, iškeltas per mitingą Dresdene.

Šiame istoriniame buvusios komunistinės Rytų Vokietijos mieste prieš maždaug metus užgimė protestų judėjimas PEGIDA, kurio populiarumas po tam tikro ramybės laikotarpio, regis, vėl ima sparčiai augti.

Mojuodama vėliavomis, įsiaudrinusi minia triukšmingai reiškė savo palaikymą 42 metų Lutzui Bachmannui, vienam iš PEGIDA įkūrėjų, kuriam praėjusią savaitę buvo pareikšti kaltinimai dėl rasinės neapykantos kurstymo už tai, kad pavadino prieglobsčio prašytojus „gyvuliais“, „atmatomis“ ir “bjauriais prasčiokais“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai nesibaigs pusantro ar dviem milijonais“ atvykėlių, sakė L.Bachmannas.

„Atvyks jų žmonos, vienas, du, trys vaikai. Šių žmonių integracija yra neįmanoma misija“, - aiškino jis.

Viename plakatų A.Merkel buvo pavaizduota vilkinti nacių uniformą, tačiau svastikos ženklas buvo pakeistas euro simboliu.

„Islamas yra Europos savižudybė“, - skelbė kitas plakatas, kuriame buvo pavaizduota Europos Sąjungos vėliava prisidengusi moteris, šaunanti sau į galvą.

„Merkel turi pasitraukti - mes tai galime!“ - skandavo protestuotojai, atkartodami frazę, kurią pastaruoju metu atkakliai kartoja A.Merkel, kalbėdama apie pabėgėlių priėmimą: „Mes susitvarkysime“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

PEGIDA šalininkai taip pat šaukė: „Tėvynės išdavimas yra nusikaltimas“.

„Kai jauni, sveiki vyrai išvyksta iš karo zonos į kitą šalį, jie yra ne pabėgėliai, o dezertyrai“, - sakė viena protestuotoja, pageidavusi likti neįvardyta.

Dar viename plakate buvo parašyta: „Kiek ISIS („Islamo valstybės“) kovotojų yra tarp pusantro milijono (atvykėlių)?“.

Dienraštis „Bild“ neseniai pateikė naujas prognozes, remiantis kuriomis, per šiuos metus į šalį atvyks iki pusantro milijono žmonių.

Vokietijos „antiislamizacijos“ judėjimas PEGIDA buvo įkurtas pernai spalį. Iš pradžių jo rengiamos „Pirmadienio eitynės“ Dresdene sutraukdavo vos po kelis šimtus žmonių, tačiau ilgainiui protestuotojų skaičius augo, o analogiški judėjimai ėmė kurtis ir kituose Vokietijos miestuose.

REKLAMA

Sausio pradžioje, po kruvinų islamo ekstremistų išpuolių Paryžiuje, PEGIDA eitynėse Dresdene dalyvavo 25 tūkst. žmonių.

Tačiau PEGIDA siunčiama ksenofobinė žinia išprovokavo gausias atsakomąsias demonstracijas, kurios pagal dalyvių skaičių smarkiai pranoko prieš užsieniečius nukreipto judėjimo ir jo regioninių atšakų šalininkų mitingus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų