REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Rusijos karo lėktuvai Sirijoje: identifikaciniai ženklai, kaip ir Ukrainos atveju – uždažyti, paliktas tik lėktuvo numeris ant borto (nuotr. SCANPIX)

Rusija perkėlė į Vakarų Siriją karinius dalinius ir ginkluotę su tikslu vykdyti antžeminę operaciją, praneša „CNN“ remiantis dviem šaltiniais Pentagone.

13

Rusija perkėlė į Vakarų Siriją karinius dalinius ir ginkluotę su tikslu vykdyti antžeminę operaciją, praneša „CNN“ remiantis dviem šaltiniais Pentagone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakitusį aktyvumą JAV pastebėjo vertindama Rusijos karių veiksmus Sirijoje. Ekspertai nurodo, kad antžeminių pajėgų ir ginkluotės dislokavimas vykdomas, tikriausiai su tikslu palaikyti Sirijos valdžios pajėgas ir kautis su opozicijos kariuomene. „CNN“ šaltiniai tvirtina, kad ši ginkluotė bus naudojama sukilėlių, o ne „Islamo valstybės“ teroristų puolimui.

REKLAMA

Antžeminė ginkluotė susideda iš artilerijos, reaktyvinės raketų sistemos BM-30 „Smerč“. Iki šešių artilerinių sistemų buvo perkelta į Latakijos uostą prieš kelias savaites. Anksčiau buvo manoma, kad tai yra numatyta uosto apsaugai, tačiau paskutiniai ginkluotės dislokacijos keitimai rodo, kad ginkluotė ruošiama naudoti antžeminėse operacijose, kurios gali prasidėti artimiausiomis dienomis, pranešė vienas iš šaltinių. Be to, į Siriją buvo įvežta radijo trikdžių moderniausia įranga, kuri gali būti naudojama antiteroristinės koalicijos, kuriai vadovauja JAV, radarų veiklos apsunkinimui.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ne vieną sykį sakė, kad nenumato Rusijos kariuomenės įvedimo į Siriją antžeminės operacijos pavidalu. Tačiau lygiai taip pat neadekvačiai jis komentavo ir Krymo aneksiją ar Ukrainos rytų puolimą.

Anksčiau „Reuters“, remiantis neįvardintais šaltiniais Libane pranešė apie Irano antžeminių pajėgų perkėlimą į Siriją. Anot šaltinio, jie ruošiasi prisijungti prie valdžios pajėgų ir „Hezbollah“ smogikų vykdyti plataus masto antžeminę operaciją teritorijose, kuriose anksčiau oro smūgius sudavė Rusijos karinės oro pajėgos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusija karinę operaciją Sirijoje pradėjo rugsėjo 30-ąją. Jos tikslas buvo padėti šalies prezidentui Basharui al Assadui išlaikyti valdžią ir padėti kovoti su IS teroristais. Rusijos gynybos ministras kasdien pateikia ataskaitas apie oro smūgius, kuriose yra teigiama, kad šie yra nukreipti išskirtinai į teroristinius taikinius. Tačiau Vakarų ir Sirijos opozicijos atstovai teigia, kad Rusija bombarduoja ne teroristus, o prezidento opoziciją.

Savaitgalį Rusijos kariniai lėktuvai dusyk buvo įskridę į Turkijos teritoriją, taip sukeldami didžiulį pavojų susidurti dviem didžiosioms pasaulio karinėms galioms – Rusijai ir NATO.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų