REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaltasis sezonas jau visai ne už kalnų, tad pats laikas pasirūpinti oda, kurią norisi džiaugtis visus metus. Tam puikiausiai tiks kaukė. Tačiau kurią pasirinkti? Mes jums patarsime.

Šaltasis sezonas jau visai ne už kalnų, tad pats laikas pasirūpinti oda, kurią norisi džiaugtis visus metus. Tam puikiausiai tiks kaukė. Tačiau kurią pasirinkti? Mes jums patarsime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valanti

Valyti odą reikia nuolatos! O geriausia naudoti giliai valančias priemones ir ne tik veido odai. Šį darbą puikiai atliks veido kaukė. Ji padės išvalyti poras ir sumažinti odos riebalavimąsi bei suteiks veidui glotnumo, minkštumo ir subalansuos naudingas medžiagas. Valančios kaukės taip pat gali tapti pirmu žingsniu į visapusišką SPA ritualą ir paruošti odą maitinantiems ingredientams.

REKLAMA

Skirta: visų tipų odai, įskaitant ir riebią. Rekomenduojama naudoti pasirengimą kitiems SPA ritualams.

Valantieji ingredientai: Negyvosios jūros mineralai – tai smulkučiai mineralai, gaunami iš pačios unikaliausios jūros pasaulyje, dar vadinamos didžiausiu SPA Žemėje. Kai kurių mineralų, aptinkamų Negyvojoje jūroje, nerasi niekur kitur! Jau keletą amžių jie garsėja gydomosiomis ir senėjimą stabdančiomis savybėmis. Šie mineralai prasiskverbia į kelis odos sluoksnius, tad juos naudojant, oda regeneruojasi ir atrodo jauniau. Šie prabangūs ir reti mineralai tobulai pašalina nešvarumus, tad oda pasiruošia efektyviai pasisavinti naudingąsias medžiagas.

REKLAMA
REKLAMA

Gaivinanti

Kitais žodžiais tariant, tokia kaukė jaunina odos išvaizdą, „grąžina jai gyvybę“. Tad, jei jums atrodo, kad oda atrodo papilkėjusi, nepasiduokite niūriai nuotaikai – išmėginkite gaivinančią kaukę, kuri suteiks žvalumo ir jūsų odai, ir jums!

Skirta: papilkėjusiai, natūralų atspalvį praradusiai odai

Gaivinantys ingredientai: kiniškas ženšenis, kuriame apstu vitaminų, mineralų ir antioksidantų, padeda gerinti odos atspalvį ir būklę. Azijos kultūrose ženšenis jau keletą amžių žinomas kaip augalas, kurio šaknis primena žmogaus kūną, dėl to tikima, kad jis gydo daugybę ligų... ir tai visiška tiesa. Ženšenis stimuliuoja odos metabolizmą, šalina laisvuosius radikalus ir negyvas ląsteles bei stimuliuoja kolageno gamybą giliuosiuose odos sluoksniuose, tad oda atrodo jaunesnė ir stangresnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Drėkinanti

Didžiąją dalį laiko sėdint patalpose, oda pradeda sausėti, tad, norint susigrąžinti prarastą drėgmę, jai prireikia jūsų pagalbos. Geriausia būtų iškeliauti į kokį egzotiškos šalies paplūdimį, kur galėtumėte nerūpestingai mėgautis saulės spinduliais... tačiau, jei neturite laiko keliauti, galite parsigabenti dalelę Viduržemio regiono gėrybių ir pasilepinti alyvuogių aliejaus kauke. Oda jums tikrai padėkos.

Skirta: visų tipų odai, net ir sausai.

Drėkinantys ingredientai: kosmetikoje alyvuogių aliejus dažniausiai naudojamas kaip drėkinantis ingredientas. Alyvuogės yra natūralūs drėkikliai, padedantys sulaikyti drėgmę odoje. Viduržemio jūros alyvuogių aliejuje yra gausu vitaminų ir kitų naudingų medžiagų: antioksidantų, vitaminų A, B, C ir E, priešuždegiminių ir odą atkuriančių komponentų. Drėkinimas padeda užkirsti kelią bei mažina smulkias raukšleles. Puikiai maitina ir puoselėja odą, tad ji ima sveikai spindėti. Odai naudingi ne tik alyvmedžio vaisiai, bet ir lapai. Iš jų spaudžiamas ekstraktas taip pat yra antioksidantas, padedantis kovoti su aplinkos daroma žala.

REKLAMA

Indiški aliejai

Galite pasimėgauti ir turtais, atkeliaujančiais iš kito pasaulio krašto –Indijos. Egzotiškas santalo ir sezamo sėklų aliejų derinys puikiai nuramina sausą odą ir puoselėja jos grožį, nes drėkina, ramina ir mažina uždegimą, be to, jo sudėtyje yra vitamino E. Sezamų aliejus naudojamas masažams, nes maloniai ramina, atpalaiduoja, detoksikuoja ir lėtina odos senėjimą. Santalas skleidžia nuostabų aromatą, kuris šalina stresą ir pažadina geidulingumą.

Glotninanti

Jei jūsų veido odoje yra smulkių raukšlelių, kurias dar labiau paryškina nemalonios oro sąlygos, galite tapti tikru liūdno veido riteriu. Tačiau nesileiskite, kad nuotaiką sugadintų prasta odos būklė. Pagerinkite ją su juodaisiais ikrais!

REKLAMA

Skirta: odai su smulkiomis raukšlelėmis

Glotninantys ingredientai:

Juodieji ikrai yra ne tik prabangus delikatesas vakarėlyje, kuris pamalonina išlavintą gomurį, bet ir puikus odos priežiūros komponentas. Jis garsėja maitinamosiomis, atkuriamosiomis ir senėjimo stabdančiomis savybėmis. Juoduosiuose ikruose yra daug mineralinių druskų ir drėkinančių baltymų, kurie stimuliuoja odos ląstelių metabolizmą, tad oda atrodo glotnesnė ir jaunesnė.

Suteikianti energijos

Energijos suteikti gali ne tik stipri kava, bet ir veido kaukė. O jos jums tikrai prireiks, niūrus orus reikia pasitikti trykštančia teigiama energija!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skirta: pavargusiai, išblyškusiai, papilkėjusiai odai

Energijos suteikiantys ingredientai:

Salsvo ir raminančio skonio baltoji arbata yra stiprus antioksidantas, kuris gali apsaugoti odą nuo aplinkos daromos žalos, be to, suteikia odai jaunatvišką išvaizdą ir energiją. Baltoji arbata pasižymi antibakterinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, tad ją naudojant oda sveikai spindi ir atrodo stangresnė.

Aliejinės kopūstpalmės ekstraktas gaminamas iš aukštų ir liaunų, iki 20 m. išsistiepiančių aliejinių palmių, augančių Amazonės miškuose, garsėjančiuose unikaliu klimatu. Jos auginamos dėl išskirtinių brandinamų vaisių, tikrų maistingų medžiagų ir antioksidantų bombų, kurie naudojami delikatesams. Kopūstpalmių uogos taip pat yra puiki drėkinimo priemonė, kuri padės puoselėti jūsų odos jaunystę ir grožį.

REKLAMA

Maitinanti Kaip ir visiems kūno organams, sveikai odai reikalingos maistingos medžiagos. Riebios, tirštos formulės su vitaminais jai prilygsta skaniausiems saldumynams. Papilkėjusi ir pavargusi oda prašosi turtingų formulių, kurios atkurtų jos resursus.

Skirta: labai sausai, šerpetojančiai odai

Maitinantys ingredientai: Afrikietiškas taukmedžio sviestas, gaunamas iš afrikinio taukmedžio riešutų. Šis medis gali išgyventi net 200 metų! Taukmedžio sviestas pasižymi natūraliomis drėkinamosiomis ir raminamosiomis savybėmis, be to, yra labai maistingas. Jis dažnai naudojamas kaip žaliava. Taukmedis turi gydomųjų savybių, jo sudėtyje yra vitamino E ir antioksidantų, kovojančių su laisvaisiais radikalais ir lėtinančiu odos senėjimo procesą. Jis maloniai kvepia riešutais, todėl džiugina visas jusles.

Straipsnis sukurtas ir priklauso AVON – www.avon.lt  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų