REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Ryga baigia pasiruošimą Europos krepšinio čempionatui (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Su 700 tūkst. gyventojų didžiausias Baltijos šalių miestas Ryga išskėstomis rankomis pasitinka „Eurobasket 2015“ svečius iš visų šalių. Jau šeštadienį keturiose valstybėse startuosiantis Europos krepšinio čempionatas į Latvijos sostinę turėtų atvilioti kelias dešimtis tūkstančių sirgalių.

41

Su 700 tūkst. gyventojų didžiausias Baltijos šalių miestas Ryga išskėstomis rankomis pasitinka „Eurobasket 2015“ svečius iš visų šalių. Jau šeštadienį keturiose valstybėse startuosiantis Europos krepšinio čempionatas į Latvijos sostinę turėtų atvilioti kelias dešimtis tūkstančių sirgalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau dabar neabejojama, kad daugiausia jų bus iš Lietuvos – mat čia dvikova su ukrainiečiais savo kelią turnyre pradeda ir Jono Kazlausko vadovaujama mūsų šalies nacionalinė ekipa.

REKLAMA

Senojo žemyno pirmenybių išvakarėse mieste pačių lietuvių, pasipuošusių tautine atributika, buvo vos vienas kitas, tačiau šeštadienį neabejojama, kad jų lavina plūstels ir užtvindys Rygą. O iki tol technikai tiesia paskutinius laidus, inžinieriai suka paskutinius varžtus, organizatoriai deda paskutinius taškus.

O ar Europos čempionato virusas užkrėtė pačius latvius? Gatvėje pašnekintas kliento laukiantis taksistas Gatis tikino, kad „Eurobasket 2015“ nežiūrės: „Krepšinis man neįdomus. Ledo ritulys – kas kita. Pusė latvių žiūri ledo ritulį, pusė – krepšinį. Tačiau nė kiek neabejoju, kad sergančių ir žiūrinčių krepšinį tikrai bus.“

REKLAMA
REKLAMA

Nuoširdžiai ir linksmai bendravusi senamiesčio suvenyrų parduotuvės darbuotoja Brigita neįsivaizdavo, kaip galima nežiūrėti čempionato, kuris vyksta Latvijoje. „Krepšinis – šventas dalykas. Kaip galima jo nežiūrėti? Na nebent darbai neleis“, - sakė ji, pridūrusi, kad krepšiniu užsikrėtė nuo draugės, kurios sūnus išvyko žaisti į Ameriką.

Kitokios nuomonės buvo su triračiu vežimėliu žmones po garsiausias Rygos vietas vėžinantis Deividas. „Esu mažo ūgio ir nuo mažumės labiau mėgau ledo ritulį, o ne krepšinį. Akivaizdu, kad žmonės domisi ir žino, jog čia vyksta Europos krepšinio čempionatas, tačiau pats jo tikrai neseksiu“, - tikino rygietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol broliai Maciai šįvakar atlieka baigiamuosius darbus milžiniškoje Lietuvos ir Latvijos sirgaliams skirtoje palapinėje Rygos centre, prekyba Latvijos rinktinės marškinėliais ir turnyro atributika sukasi jau daugiau nei savaitę.

Nors per pastarąjį dešimtmetį Latvijos rinktinė Europos čempionatuose nebuvo pakilusi aukščiau nei 11 vieta, tačiau, anot pardavėjų, prekyba vyksta sėkmingai. Jie pasakojo, kad populiariausias krepšinio sirgalių pirkinys yra originalūs nacionaliniai marškinėliai, kainuojantys beveik 50 eurų.

Pagal specialų pageidavimą ant jų galima prašyti net savo įvardyto numerio ir vardo – viskas bus gana greitai padaryta. Taip pat dažnai perkami yra vaikiško dydžio krepšinio kamuoliai su „Eurobasket 2015” atributika ir oficialus turnyro simbolis – Frenkie. Abu kainuoja po 20 eurų.

REKLAMA

Tai šen, tai ten matyti didžiuliai plakatai su ryškiausiomis D grupės rinktinių žvaigždėmis. Čia ir lietuvių Jonas Valančiūnas kovoja dėl atšokusio kamuolio. Į 12,5 tūkst. vietų areną „Riga“, kur vyks šios grupės kovos, veda specialios rodyklės ir vėliavėlės. Ar tai paskatins pačius latvius labiau sirgti už savo nacionalinės ekipos sėkmę?

„Pamatysite, latviai ateis ir žiūrės rungtynes, bet jei jų rinktinė pralaimės vieną ar du kartus – susidomėjimas kaip mat smuks, - prognozavo broliai Normundas ir Nauris Maciai, prisiekę Lietuvos rinktinės sirgaliai. – Reikia tik pasidžiaugti, kad lietuviai į krepšinį surenka pilnas arenas. Tai fantastika.“

Kaip bus iš tikrųjų, laukti teks jau neilgai. Šeštadienį D grupėje pirmieji į "Riga" arenos aikštę išbėgs čekai ir estai (15.30 val.), vėliau – belgai ir latviai (18.30 val.), o paskutiniai susugrums lietuviai ir ukrainiečiai (21.30 val.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų