REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt pristato artėjančio Europos vyrų krepšinio čempionato grupių etapo dalyvius. Šįkart supažindiname su itin intriguojančia B grupe, kurioje varžysis Islandija, Turkija, Ispanija, Serbija, Italija bei Vokietija.

REKLAMA
REKLAMA

Nėra jokių abejonių, kad paskutinė vieta šioje grupėje iš anksto rezervuota Islandijai. Tačiau žvelgiant aukščiau situacija darosi gerokai įdomesnė. Anot tv3.lt kalbintų ekspertų, šios grupės ir, greičiausia, viso čempionato favoritai – ispanai ir serbai. Būtent šios rinktinės tarpusavyje turėtų išsiaiškinti, kuri taps B grupės nugalėtoja. Dėl likusių dviejų kelialapių susikaus trys rinktinės – Italija, Vokietija ir Turkija. Jeigu dėl keletą NBA žaidžiančių krepšininkų turinčios Italijos abejonių kyla mažiau, tai vokiečių ir turkų akistata gali tapti lemiama, kuri iš jų krausis lagaminus namo, o kuri keliaus į kitą etapą.

REKLAMA

Buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša:

„Manau, kad Vokietija ir Italija kausis dėl trečios vietos grupėje. B pogrupis yra tikrai labai stiprus. Gal net stipriausias iš visų keturių. Be abejo, Ispanija ir Serbija tikrai pateks į kitą etapą. Šios rinktinės kovos dėl pirmos vietos B grupėje. Islandija yra šios grupės autsaideriai. Lieka Turkija, kurios žaidimą prognozuoti – itin sunku. Turkai taip pat gali pretenduoti į ketvirtą vietą, bet viską lems smulkios detalės.“

REKLAMA
REKLAMA

Treneris Rolandas Jarutis:

„Šioje grupėje favoritai yra ispanai su serbais. Jie kovos dėl pirmos pozicijos. Tas akivaizdu ne tik iš galingų šių rinktinių sudėčių, bet ir iš rezultatų pasirengimo etape. Trečioji ir ketvirtoji pozicija atiteks Italijai ir Turkijai. Turkai itin gerai rungtyniauja namuose, o išvykose dažnai jų žaidimas apsiverčia aukštyn kojomis. Vokiečiai gali nustebinti, bet dėl jų galimybių prasibrauti į kitą etapą kyla daug abejonių. Nebent jiems pavyks įveikti turkus, tada visos kortos susimaišys. Grupės autsaideris – Islandija.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt prognozė: 1. Ispanija, 2. Serbija, 3. Italija, 4. Vokietija, 5. Turkija, 6. Islandija.

Kiekvienos rinktinės kelias į Europos vyrų krepšinio čempionatą:

Islandija 8 rungtynės – 4 pergalės – 4 pralaimėjimai

Islandija-Olandija 80:55, Islandija-Olandija 65:73, Islandija-Estija 65:85, Islandija-Olandija 67:65, Islandija-Filipinai 86:76, Islandija-Lenkija 65:80, Islandija-Libanas 96:75, Islandija-Belgija 46:86.

Vyriausiasis treneris: Craigas Pedersenas

Galutinis rinktinės 12-tukas:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų