REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė FIMA pranešė pasirašiusi paramo sutartį su Kazimiero Simonavičiaus universitetu (KSU). Pagal ją FIMA perduoda universitetui įrangos paketą, kuris taps svarbia KSU studentų laboratorinių darbų ir mokslinių tyrimų dalimi.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, Lietuvoje analogo neturinti KSU interneto inžinerijos programa išsiskiria internetu paremtomis modernių informacijos technologijų (IT) studijomis. Jos sulaukia vis daugiau IT bendrovių dėmesio ir palaikymo. FIMA atstovų teigimu, suteikta parama – investicija į būsimus specialistus ir potencialius darbuotojus.

REKLAMA

„Džiaugiamės tokiu FIMA žingsniu ir manome, kad tai bus geras startas glaudesniam bendradarbiavimui“, - teigė Rytis Rainys, KSU Interneto inžinerijos katedros vadovas. Pasak jo, dovanojama technologinė įranga ženkliai prisidės prie gerų specialistų parengimo.

„Labai vertiname FIMA bendradarbiavimą su KSU ir tikimės, kad jis bus ilgalaikis. Šis universitetas turi visiškai naujų ir mums, kaip inžinerijos srities įmonei, labai perspektyvių specializacijų, tokių, kaip interneto inžinerija, aviacijos vadyba, kūrybinės ir kultūrinės industrijos ir kt. Tokių specialistų Lietuvoje šiandien išties trūksta ir mums svarbu prisidėti prie šių specialybių populiarinimo, kartu ugdant potencialius darbuotojus“, - sakė sutarties pasirašyme dalyvavęs FIMA Telekomunikacinių sprendimų departamento direktorius Vaidotas Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak universiteto atstovų, KSU akademinei bendruomenei svarbu sukurti mokymo infrastruktūrą interneto inžinerijos laboratorijos pagrindu. Naujai kuriama laboratorija skirta studijų praktiniams užsiėmimams, moksliniams tyrimams ir kvalifikacijos kėlimui interneto technologijų srityje. Tam reikalinga glaudi partnerystė su IT kompanijomis, įtraukiant verslą į mokymo procesus ir patirties perdavimą.

FIMA universitetui suteikė ilgalaikio savo partnerio „Extreme Networks“ mokomąją laboratoriją, kuri padės būsimiems specialistams susipažinti su šiuolaikinio tinklo įrangos konfigūravimo ypatumais ir galimybėmis. Laboratorija studentai galės naudotis jau nuo 2015-ųjų mokslo metų pradžios, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų