Indrė Makaraitytė. Laisvės premija V. Landsbergiui – šventų nėra abejose pusėse

Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
„lėktuvo sunaikinimas Turkijos oro pajėgomis“, „ko pasėkoje“, „apart“ - tikri lietuvių kalbos „perliukai“ žiba šiame straipsnyje...
Ale materėla pastebėja OKURAT. Kaip uoga.
Labai pasielgė teisingai.... Prisiminkite kai Landsbergis dalyvavo prezidento rinkimuose - jis nepraėjo pirmojo turo, taip tada nusprendė ,,šunauja". Triukšmą kelia tik konservatoriai, o jų, ačiū Dievui, mažiau negu normalių žmonių.
NUOMONĖ: geras komunistas- miręs komunistas....
tai tik tiem kas neprisimena ar nezino........sakyciau gera propagandininke esat:0ne pirmas kartas......
na sunku patiket kad panele indre nesupranta kad tai buvo ne vienodo lygio......bet ne reikia juos parody kaip lygiavercius......kazkoks smegenu plovimas....
Na ir nusišnekėjo šita dama dėl AMB. Kas tuo metu vėliavą vadino skuduru? AMB sakė, kad jam sektinas vadovo pavyzdys yra A. Sniečkus (kiek ištremtų ir nužudytų rūsiuose Lietuvos gyventojų) ? Be Rusijos jis neišgyvens ir apginti Lietuvą gali tik okupacinė kariuomenė ir jos išvaryti nevalia. Nepriklausomybės paskelbimas t. y. smūgis, išsukinėtos rankos ir t.t. Atsiskyrimas nuo KPSS tai tik manevras laikytis valdžioje petys į petį. Va čia ir turime senosios nomenklatūros, AMB liekanas valdžioje. Komunizmo šmėkla klaidžioja Lietuvoj
"Kaip ir Algirdas Butkevičius, kuris kitą dieną iš komandiruotės pareiškė, kad būtų balsavęs kitaip, nei jo partiečiai."
Pagal Konstitucija : "93 straipsnis Pradėdami eiti savo pareigas, Ministras Pirmininkas ir ministrai Seime prisiekia būti ištikimi Lietuvos Respublikai, laikytis Konstitucijos ir įstatymų....."
Pagal Konstitucija: "99 straipsnis Ministras Pirmininkas ir ministrai negali užimti jokių kitų renkamų ar skiriamų pareigų,...."
Kaip matome ponas ministras pirmininkas Butkevicius buvo linkes LEKTI is Seima balsuoti, kai tos PAREIGOS pagal Konstitucija NETURI, kas reiskia yra linkes pazeisti Konstitucija ir tapti konstituciniu nusikalteliu pries demokratija. O juk komunisteliams visokio raugo niekaip neaisku, kad DEMOKRATIJOJE vykdomoji ir istatymu leidziamoi valdzia yra ATSKIRTOS ir tais itvirtinata LR Konstitucijoje. Kiek kartu jau sitas pazeidimas yra vykdomas ir tai yra irodymas, kad visi ir Seimas ir Vyriausybe yra konstituciniai nusikalteliai, kai leidzia vykdomojoje valdzioje esantiesm balsuoti Seime!!! Kada sitas aferistinis bardakas pasibaigs? Komunistams demokratija atrodo, kaip bordelis, ar ne taip? Na tas pats ir apie konservatorius.. cia isimciu nera. Kubilius taip pats skuosdavo i Seima balsuoti! Mane bandys sukritikuoti.... mat istatymas yra....ponuliai.... Konstitucija auksciau ir tokio istatymo negali buti, o jeigu toks ir yra, vadinasi Seimas yra nusikalteliu irstva.
Visiškai su jumis sutinku dėl balsavimo susilaikant. Šiuo atveju susilaikymas nėra dorybė, o paprasčiausia veidmainystė. Žinau, kad susilaikiusio balsas priskiriamas prie nebalsavusių už, todėl apsimetu, kad sutinku jog kandidatas tikrai vertas, bet aš jo nekenčiu, todėl nebalsuoju už. Trintuko pozicija, ar ne? Manau, kad susilaikiusiųjų balsai neturėtų būti apskritai skaičiuojami arba pusė jų priskiriami prie balsavusių už, kita pusė - prie balsavusių prieš.
Skaitau kai kuriuos komentarus (tiksliau, replikas) ir galvoju: jų autoriai kurti ar akli? Jie rėkte rėkia, kad jis skaldo tautą, niekina paprastus žmones (vėl - paprastus?), apiplėšė Lietuvą, atsiėmė TVARTELĮ (!) ir t.t. O pamiršta, arba apsimeta pamiršę, kad premija vadinasi LAISVĖS premija. Tos, daugiausia V.Landsbergio dėka, įgytos laisvės, kurios teikiamomis galimybėmis jie begėdiškai naudojasi, taip pat ir laisvę dergti ir koneveikti garbingą žmogų.

Atkreipkite dėmesį į Premjero A. Butkekvičiaus poziciją, neva jis būtų balsavęs kitaip, nei visa Socialdemokratų partija. Tai melas. Šis žmogus jau žinojo kaip balsuos LSDP. Kitaip, turėjo būti išankstinis Premjero nuomonės pareiškimas. Tai turime vertinti, kaip žmogaus, kuris kandidatuos į Lietuvos Prezidentus postą, sąmoningai “pavėluotą” vertybinę poziciją.
"Buvusieji" arba neokomunistai niekada neatleis, kad Lietuva tapo laisva. Tai įgauna rafinuotai paslėptas kolaboravimo formas - sabotavimo "susilaikant".