Recepto konkursas: gurmaniškiausia užtepėlė
Recepto konkursas: gurmaniškiausia užtepėlė (dalyvauja 16) Konkursas pasibaigęs Pagaliau – vasara. Saulė, šiluma ir lengvas maistas. Juk kiekvienas iš mūsų turime savo specialių receptų, ką galima greitai pasiruošti iškylai į gamtą, prie jūros ar ramiam vakarui namuose su draugais, šeima. Mėgėjams gaminti portalas Balsas.lt kartu su UAB „Gerovės“ konservų fabriku skelbia vasarišką konkursą – atsiųskite...

Saldi užtepėlė “BaLaRi”

Užtepėlei iš banano ir lazdyno riešutų reikia:
Vieno didelio banano
Pusės obuolio (su luobele)
Lazdyno riešutų – 15-20 vnt
Šaukštelio (ne šaukšto) medaus (jeigu saldžiai nemėgstama, galima dėti mažiau)
Juodojo šokoldo – 30-40 g
Mėtos – papuošimui

Bananą nulupti, supjaustyti, obuolį irgi supjaustyti (lupti nereikia), riešutus ir šokoladą su peiliu į kelias dalis supjaustyti ar kitaip pasmulkinti, kad būtų lengviau sumalti. Viską sudėti į blenderį, įdėti medaus ir susmulkinti iki tyrelės. Tepti ant bandelės ar baltos duonos (batono) ir skanauti su kava, arbata arba vieną. Skanaus.
Labai greitai paruošiama užtepėlė. Produktai paprasti. Pagal šį recepta turi gautis šiek tiek daugiau negu 250 g užtepėlės - toks stiklainiukas, koks yra nuotraukoje.

Naujausi dalyviai

Į viršų