Kiaulienos vyniotinis su voveraitėmis

2011-09-30 12:37:18

Ingredientai

1 kg kiaulienos;
150 g voveraičių;
svogūnas;
morka;
prieskoniai.

Gamyba

Voveraites gerai išplauti ir virti 3 min. Smulkiai supjaustyti didelį svoguną ir kepti su voveraitėmis 5-6 min., kad išeitų vanduo, įdėti druską ir juoduosius pipirus. Didelę morką virti 5 min., paskui supjaustyti išilgai į keturias dalis.

Nuo kiaulienos nugarinės pašalinti riebalus. Mėsą išpjauti taip, kad gautusi plonas mėsos gabalas (išklotinė, kaip nuotraukoje). Mėsą įtrinti druska ir jūsų mėgstamiausiais prieskoniais. Ant mėsos išdėlioti voveraites ir morkos gabaliukus. Suvynioti. „Surišimui“ galima naudoti dantų krapštukus. Mėsą kepti orkaitėje 1 val. 220 laipsnių temperaturoje specialiame maiše arba inde su dangčiu, kad mėsa liktų sultinga. Galima patiekti su bet kokiu garnyru arba plonai supjastyti ir naudoti kaip šaltą užkandį.

kiaulienos-vyniotinis-su-voveraitemis.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/41/kiaulienos-vyniotinis-su-voveraitemis