Ypatingai traški pica

2011-10-21 10:20:53

Ingredientai

1 arbatinis šaukštelis cukraus;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
300 g faršo;
juodos alyvuogės;
250 g miltų;
1 paprika;
200 g pievagrybių;
3 g sausų mielių;
300 g sūrio;
1 svogūnas;
1 šaukštas taukų;
150 ml vandens.

Gamyba

Pirmiausia pasiruošiame tešlą:
Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus persijoti su druska. Supilti vandenį su mielėmis ir užminkyti elastingą tešlą. Galiausiai įminkyti kambario temperatūros labai minkštus taukus. Iš viso minkyti reikėtų ne trumpiau kaip 10 min. Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti 1 - 1,5 val.

Tuomet formuojame picą, padą patepame pomidorų padažu, ant viršaus dedame viską pagal savo skonį. Šiuo atveju dėta: apkeptas faršas, svogūnai, paprika, pievagrybiai, juodos alyvuogės, keletas jalapeno pipirų ir sūris.

Galima kepti ant specialaus picos akmens, kur nereikia naudoti riebalų, tad pica iškepa per 10-15 min, padas gaunasi plonas ir ypatingai traškus.

ypatingai-traski-pica.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/387/ypatingai-traski-pica