Kepta karka su alumi

2011-09-30 12:03:09

Ingredientai

Kiaulės karka;
8 šaukštai aliejaus;
2 skiltelės česnako;
1 šaukštas kmynų;
paprika;
malti baltieji pipirai;
druska;
0,5 litro tamsiojo alaus;
1 šaukštas aštrių garstyčių;
2 šaukštai medaus.

Gamyba

Kiaulės karką nuplauti, nusausinti ir gerai įtrinti druska, smulkintais česnakais, pipirais, kmynais ir paprikų milteliais. Taip paruoštą karką palaikyti parą šaldytuve, kad įsigertų visi prieskoniai. Marinuotą karką iš visų pusių aptepti aliejumi ir kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val. Sumaišyti 4 šaukštus aliejaus su šaukštu garstyčių ir 2 šaukštais medaus. Prieš baigiant kepti, karką iš visų pusių aptepti šiuo glajumi ir apšlakstyti alumi.

kepta-kiaulienos-karka-su-alumi.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/37/kepta-karka-su-alumi