Špinatų sriuba

2011-10-05 18:58:17

Ingredientai

 200 g špinatų;
100 vnt nedidelių cukinijų;
100 g žalieji žirneliai;
100 g morkų;
1 nedidėlis svogūnas;
1.5 valg. šaukšt. sviesto;
1 valg. šaukšt. miltų;
1 l daržovių sultinio arba vandens;
2 valg. šaukšt. grietinės;
druska ir pipirai - pagal skonį;
petražolės ir čiobreliai - 1 saujelė

Gamyba

 Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles susmulkinkite, morkas ir svogūną kubeliais supjaustyti. Žirnelius galima naudoti ir konservuotus. Puode išlydyti sviestą ir jame kepti svogūnus, kol jis taps skaidrus. Tada sudėti visas daržoves ir dalį prieskoninių žolelių ir ant silpnos ugnies troškinti apie 3 minutes. Tuomet į puodą reikia suberti miltus, maišant kepti. Supilti daržovių sultinį arba vandenį ir užvirinti. Užvirus vandeniui, puodą ant silpnos ugnies virinti dar 5 minutes, kol žirneliai ir morkos suminkštės. Baigus virti sudėti grietinę, prieskonius. Prieš patiekiant į lėkštę įberti šiek tiek smulkintų petražolių ir čiobrelių.

spinatu-sriuba.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/153/spinatu-sriuba