Lazanija su špinatais

2011-10-04 13:45:34

Ingredientai

Padažas :
2 šaukštai sviesto;
4 arbatiniai šaukšteliai miltų;
300 g. pieno;
žiupsnelis druskos;
malti juodųji pipirai;
tarkuotas muskato riešutas.

Lazanija :
Ricotta sūris;
keli saulėje džiovinti pomidorai;
kelios saujos kapotų špinatų lapų;
~ 150 g. tarkuoto parmezano;
1 kiaušinis;
druska;
pipirai;
smulkintos petražolės;
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
12 lazanijos makaronų lapų;
200 g. koncervuotų pomidorų (sutrintų);
~ 200g. mozarelos sūrio.

Gamyba

Bešamelio padažas:

Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną ir gerai išmaišyti, suberti prieskonius.

Visus lazanijos ingridientus sumaišyti, išskyrus konservuotus pomidorus, mozarelos sūrį ir bešamelio padažą.

Apverdami makaronai, kol pasidarys lankstūs. Nepervirti!

Į paruoštą kepimo indą supilti bešamelio padažą, kiekvieną lakštą užtepti mišiniu ir susukti, taip suguldyti ritinėlius siūle į dugną. Ant viršaus užpilti konservuotų trintų pomidorų masę ir apdėlioti mozarelos sūrio griežinėliais.

Kepti įkaitintoje 180 laipsnių C orkaitėje apie 40 min. Jeigu sūris per greitai skrunda, pridenkite folija.

lazanija-su-spinatais.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/109/lazanija-su-spinatais